Nevi Inkoop Professional

Al 3 jaar werk ik als assistent zorginkoper bij cVGZ. Ik doe dit werk echt met veel plezier. Niet alleen het soort zorg waar ik mee bezig ben vind ik interessant (huisartsenzorg), maar ook het bedrijf vind ik erg leuk om bij te werken. Wat dat betreft ben ik echt trots op mijn werkgever en hoe wij in de markt opereren. We behoren toch maar even tot de top 3 van de zorgverzekeraars.

Wat vind ik nu zo leuk aan huisartsenzorg?

Ik ben graag andere mensen tot dienst. In dit geval dus mijn collega, de zorginkoper, die veel informatie nodig heeft om goed voorbereid de gesprekken in te gaan. Ik voorzien mijn collega van die informatie en ik vind het heel leuk om dat allemaal uit te zoeken. Tevens neem ik hen graag werk uit handen zodat ze er weinig omkijken naar hebben.
Maar bovenal het contact met de zorgaanbieder, in mijn geval voornamelijk de huisarts. Daar regel ik graag veel voor, ik zorg graag voor minder administratieve lasten en ik kom graag langs op praktijkbezoek. Tijdens zo’n bezoek blijkt dan bijvoorbeeld dat ze bepaalde prestaties nog niet aan hun overeenkomst hebben toegevoegd en door ons bezoek helpen we daar verder mee.

Naast het inhoudelijke werk, waar ik natuurlijk primair voor ben aangenomen, vind ik het ook heel interessant om in de Ondernemingsraad te zitten. Zo krijg je een bredere kijk in het bedrijf met al zijn verschillende bedrijfsonderdelen. Want reken maar dat er veel mensen bij ons werken en die allemaal veel verschillende dingen doen. Door mijn rol in de Ondernemingsraad ken ik veel meer mensen en ben ik uiteraard ook veel eerder van alle bedrijfsgevoelige informatie op de hoogte.

Dat laatste is soms wel eens moeilijk, zeker als het je eigen functie betreft. Binnen onze afdeling zal er gereorganiseerd gaan worden. Het liefst door middel van “organisch veranderen”, maar misschien moeten er teveel mensen weg, waardoor via natuurlijk verloop dit niet mogelijk kan zijn. Zo is er in maart aangegeven dat er 33% binnen Zorginkoop gereduceerd moet worden.

En dan ga je nadenken. Zal ik daar bij zitten? Waar kijken ze naar bij de mensen die mogen blijven? Vast wel naar je verplichte opleidingen. Zoals… en daar komt ‘ie: Nevi Inkoop Professional. Op zich klinkt het wel logisch om een specifieke inkoopopleiding te hebben. Maar (huisartsen-)zorg inkopen is toch wel iets anders dan pennen en potloden inkopen.
Desalniettemin, ik ben in 2013 gestart met die opleiding. Van de 5 modules, kreeg ik er van 2 vrijstelling (Bedrijfseconomie en Persoonlijke Effectiviteit). Dat schiet op! Vervolgens heb ik de module Onderhandelen behaald. En daarna… daarna mislukte het. Module Privaat bestaat uit 2 delen. Het eerste examen heb ik 3 keer gemaakt. Maar ik ben dus ook 3 keer gezakt :S Ik heb de examens steeds ingekeken, ik heb zelfs bezwaar aangetekend, maar niets mocht baten. Nee, gezakt. En daarom ben ik niet eens aan het 2e deel van deze module begonnen. Dat heeft voor mijn idee toch geen zin. Als ik 1 niet heb gehaald, waarom zou ik 2 dan wel halen?!

En ik durf echt wel te stellen dat ik niet dom ben. Ik heb mijn HBO-V diploma behaald, maar daarnaast heb ik ook mijn HEAO-MER (zelfstudie) behaald! In deze laatste opleiding zat ook Privaatrecht. En daar ben ik wel voor geslaagd!

Nu rijst dus de vraag; ga ik nog één keer studeren en examineren? Ga ik het toch nog een keer doen? Het zal mijn kansen om de reorganisatie te overleven, wel vergroten.

Maar je snapt ook vast mijn “angst” om nogmaals te starten met leren wel…

De module wordt gelukkig pas in november opnieuw aangeboden. Dus ik heb nog even om over na te denken. Wat zou jouw advies zijn?

Advertentie

2 gedachtes over “Nevi Inkoop Professional

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s