Kwarkbollen

2016-07-06 21.55.50Steeds vaker kom ik recepten van kwarkbollen tegen. En aangezien de krentenbol uit de winkel suikers bevat, ben ik op zoek naar een gezondere variant.

Deze eerste variant heb ik nog niet glutenvrij gemaakt. Dat zou ik wel willen proberen (met bijvoorbeeld boekweitmeel of glutenvrije havermeel). En misschien dat ik iets minder rozijnen er in wil (in dit recept zit 150 gram rozijnen, best veel). Dus ik zal zeker nog variëren. Maar ik ben niet ontevreden over mijn eerste kwarkbollen.

Het recept:

  • 250 gram magere kwark
  • 250 gram bloem
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout

Ten aanzien van de kwark heb ik aardbeienkwark gebruikt, maar ook hierbij wil ik nog op zoek naar een variant zonder toegevoegde suikers. Overigens zei mijn eega dat hij de aardbeienkwark niet terug proefde. En dat is fijn, want daar houdt hij niet van 😉
Omdat ik nog niet gelijk met andere melen wilde proberen, heb ik gewoon bloem gebruikt. Maar wel de biologische bloem gepakt.

Het is echt heel makkelijk te maken.
De rozijnen moeten even (een minuutje of 10) weken in warm water. De andere ingrediënten doe je bij elkaar in de keukenmachine en meng je tot één geheel. Vervolgens roer je met een spatel de rozijnen er door. En daarna maak je met twee lepels 12 bolletjes op het bakpapier op de bakplaat. Deze zet je voor 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 175º. Even controleren met een satéprikker of ze gaar zijn en eet smakelijk 🙂

Wij hebben net een warme kwarkbol op, heerlijk! Maar je kunt ze ook invriezen. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje 😀

 

Advertentie

Een gedachte over “Kwarkbollen

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s