Als Joop ’s avonds op de bank een zak chips open trekt, moet ik me inhouden om niet mee te gaan eten. Zo’n zoute ribbelchips (naturel) vind ik soms gewoon echt lekker.
Maar ja, inmiddels weten we dat dat ook niet zo gezond is. Dus een handje ongebrande noten is een lekker alternatief. Toch heb ik voor vanavond ook een lekker tussendoortje.
Snij een komkommer door de midden.
Verwijder de zaadlijsten.
Laat het tonijn (op waterbasis) uit een blikje goed uitlekken en voeg 100 gram Hüttenkäse, Tons mayonaise of magere yoghurt toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg wat zout en peper er aan toe, een in kleine stukjes gesneden zure augurk en eventueel wat kappertjes.
Doe het tonijnmengsel in de komkommer en strooi er tot slot wat paprikapoeder aan toe.
Dit is absoluut een gezond alternatief voor die lekkere zak chips. Proost!