Tussendoortje: komkommer met tonijn

Als Joop ’s avonds op de bank een zak chips open trekt, moet ik me inhouden om niet mee te gaan eten. Zo’n zoute ribbelchips (naturel) vind ik soms gewoon echt lekker.

Maar ja, inmiddels weten we dat dat ook niet zo gezond is. Dus een handje ongebrande noten is een lekker alternatief. Toch heb ik voor vanavond ook een lekker tussendoortje.

2016-07-08 21.27.30

Snij een komkommer door de midden.
Verwijder de zaadlijsten.

Laat het tonijn (op waterbasis) uit een blikje goed uitlekken en voeg 100 gram Hüttenkäse, Tons mayonaise of magere yoghurt toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg wat zout en peper er aan toe, een in kleine stukjes gesneden zure augurk en eventueel wat kappertjes.

Doe het tonijnmengsel in de komkommer en strooi er tot slot wat paprikapoeder aan toe.

Dit is absoluut een gezond alternatief voor die lekkere zak chips. Proost!

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s