Nog twee nachtjes slapen….

En dan… start Wie Is De Mol weer!

Het 17e seizoen alweer. Vanaf het eerste jaar in 1999, toen nog met onbekende Nederlanders, kijk ik dit programma. Ja, ik heb mijzelf zelfs eens aangemeld als kandidaat, haha! Wat een super geweldig programma. Elk jaar weer staan de eerste drie maanden in het teken van de mollenjacht. Wie is dit jaar nu de Mol?
Het programma wordt altijd heel mooi opgenomen, echt super mooie beelden van de natuur en het land. Dit jaar zijn ze in Oregon, U.S.A. Ik ben benieuwd hoe ze dat in beeld gaan brengen.

In deze blog schrijf ik over alles rondom dit programma!

De kandidaten zijn midden november bekend gemaakt. En ook hier is het steeds weer; wie ken ik nu wel, en wie ken ik minder goed of helemaal niet? Dit jaar ken ik Jeroen Kijk in de Vegte en Jochem van Gelder, en van naam ken ik Sanne Wallis de Vries en Diederik Jekel. De rest ken ik gewoon niet. Is dat een voor- of een nadeel? We zullen het merken 😉img_7546

Tijdens de opnames houden de kandidaten een molboekje bij. Sinds 2011 is er een molboekje voor de molloten. Via de diverse boekhandels dan wel online, kun je deze aanschaffen. Je kunt er je aantekeningen van elke aflevering in bijhouden, wie is jouw verdachte, het follow the money principe en bovendien staat er informatie in over de kandidaten. Ik vind het erg leuk om zelf ook een molboekje bij te houden!

img_7548
Naast het molboekje is er ook een officiele Wie Is De Mol app in de verschillende stores. In deze app krijg je punten welke je kunt verdelen over jouw verdachte kandidaten. Iedereen start met 100 punten. Er zijn 10 kandidaten, dus ik heb voor de eerste ronde gewoon 10 punten per kandidaat verdeeld. Tenslotte heb ik totaal nog geen idee wie de Mol van dit seizoen is.

Als jouw verdachte kandidaat met punten afvalt, dan ben je je punten kwijt. De punten die je nog hebt behouden omdat je verdachte kandidaten nog in het spel zitten, dan worden deze verdubbeld.

In de app kun je poules maken. Zo heb ik onder andere een poule met mijn oud-collega’s van mijn vorige werkgever. Wij leggen voor elke aflevering 2 euro in per collega. De pot bedraagt daarmee 100 euro (we zijn met zijn 5-en). In deze app kun je zien wie de meeste punten heeft en dus winnaar wordt.

Sinds 2013 is er ook nog MolTalk. Eerst was dit alleen via internet te bekijken. En pas vanaf vorig jaar is MolTalk live uitgezonden op NPO. Je kon een uitzending bijwonen door de prijsvraag te maken op de website van WIDM. Helaas is dat mij nog nooit gelukt 😦
Vanavond was de kick-off van MolTalk met een vooruitblik op de eerste aflevering van aanstaande zaterdag. Het wordt dit jaar gepresenteerd door oud-mol Margriet van der Linden en Chris Zegers. En omdat MolTalk op Facebook nog geen eigen pagina had, heb ik deze aangemaakt. Hiervan heb ik Wie Is De Mol op de hoogte gebracht. Als ik maar duidelijk vermeld dat het om een fanpagina gaat, dan is het geen enkel probleem. Dit heb ik dan ook in de omschrijving staan. Maar desalniettemin wordt deze Facebookpagina zeer goed bezocht 😀

Tot slot; ná de finale volgt nog een Wie Is De Mol fandag. Tot twee jaar geleden georganiseerd door molloten van RealityNet en vanaf 2015 door de AVRO/AVROTROS. Helaas ben ik eerdere jaren niet geweest, maar vorig jaar ben ik samen met mijn vriendinnetje toch eens heen geweest. Een hele belevenis en wat vonden we het gaaf. Dus de kaarten zijn voor dit jaar ook weer besteld! Zie

En als je dan met een Wie Is De Mol kijker over het programma praat, dan gaan er soms termen over tafel die je vast niet eerder hebt gehoord:

  • “op iemand zitten” => zoals Soundos vanavond in MolTalk zei; je zou denken dat het gaat om een geslaagde zaterdagavond 😉 Maar men bedoelt enkel de kandidaat die je verdenkt van molgedrag.
  • tunnelvisie => als je enkel en alleen maar verdenkingen van één kandidaat ziet.
  • molloten => tja, dat zijn de die-hard Wie Is De Mol fans. En eerlijk is eerlijk… daar schaar ik mezelf ook onder 😉

Ik ga me nog maar even goed verdiepen in de kandidaten en dan… op naar de eerste aflevering. En omdat ik mezelf dan toch een echte molloot vind…. moet ik die, voor het eerst in al die jaren, gewoon missen?! Je leest het goed, ik kan zaterdagavond niet naar Wie Is De Mol kijken. Ik ben ergens in het Antwerpse Sportpaleis te vinden en hoop dat ik zondagavond de uitzending wel kan kijken! Wellicht is er dan gelijk tijd voor een analyse in een blog. Tot dan! Tot mols!

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s