Advies: gluten- en lactosevrij

De rosacea en couperose wordt zo erg, dat ik er wanhopig van word. Eerder coachte  Carolien van de Kamp mij al met haar online programma Je hormonen de baas. Haar succesverhaal met de Hormoonfactor laat mij zien dat de rosacea echt minder kan worden. Je moet het alleen wel doen…

Wat moet je dan doen? Tijdens de coaching kreeg ik weekmenu’s. Deze waren vooral gebaseerd op gluten-, koemelk en suikervrij eten. Er zaten heel veel lekkere recepten bij.
Maar helaas heb ik het niet goed vol kunnen houden.

Een aantal weken geleden ben ik naar een orthomoleculair arts geweest. Tsja, wat hoop je daar te vinden? Deze arts probeert je lichaam in balans te krijgen door middel van (verhoogd gebruik van) vitaminen en mineralen en voedingsadviezen.
De arts gaf alvast een voorzetje; vermijd gluten en lactose. 

En om dat lichamelijk aan te tonen, zal ik volgende week een ontlastingonderzoek doen. Dit wordt opgestuurd naar darmklachten.nl en de resultaten zal ik teruggekoppeld krijgen van de orthomoleculair arts.

Deze uitslag moet mij eigenlijk doen beseffen dat het lichamelijk echt noodzakelijk is om te stoppen met gluten en lactose. De medische steun in de rug.

En daarmee zou mijn huid dus veel rustiger moeten worden en ook mijn buikklachten moeten minder worden Buikklachten die ik na de paasdagen volop had (tja, lekkere broodjes gegeten, maar zo lekker waren ze achteraf dus niet).

Dit weekend ga ik een weekmenu maken zodat ik maandag direct goed van start kan gaan. Heb je nog tips of lekkere recepten? Let me know! Want zo makkelijk is deze combinatie van eten nog niet….

Edit: vanwege mijn schildklieraandoening wordt geadviseerd ook soja producten te vermijden 😏

 

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s