Boodschappen

Vandaag boodschappen gedaan bij de Albert Heijn. Gelukkig was ik zonder man en kind in de supermarkt. Kon ik op mijn gemak de etiketten lezen. Wat is glutenvrij én melkvrij? Wat mag ik straks nog wel eten en wat niet meer?
Vooraf had ik een menu opgesteld voor maandag tot en met woensdag. Woensdagochtend doe ik het wel voor de rest van de week. En nu wil je vast weten wat er op het program staat? Bij deze…

Maandag
Ontbijt: kokosyoghurt met muesli.
Lunch: witlofsalade met gerookte kipfilet, Granny Smith appel, ei, walnoten en een beetje olijfolie.
Diner: lasagne.

Dinsdag
Ontbijt: smoothie met spinazie, avocado en blauwe bessen.
Lunch: eikenbladsla met aardbeien, ei, komkommer en een dressing van balsamicoazijn, mosterd en olijfolie.
Diner: broccoli met aardappels kipfilet.

Woensdag
Ontbijt: glutenvrije crackers met humus van zongedroogde tomaatjes.
Lunch: boekweitpannenkoekjes met appel.
Diner: wortels met gerookte zalm uit de oven.

Ik heb twee soorten kokosyoghurt in huis. Van Albert Heijn eigen merk en van Abbot:

ahi_434d50323830383937_1_lowres_jpgInhoud: 300 gram.
Kosten: € 2,99
coco-start-natural-front-v3-min

Inhoud: 400 gram.
Kosten: € 3,99

Per saldo maakt het qua prijs dus niet uit. Qua smaak zullen we het beleven 😉 Alleen bij die van de AH zit er dextrose in. Dextrose is een schuilnaam voor suiker. Dus een volgende keer zal ik dan vermoedelijk toch die van Abbot kopen.

006484_a

En dan ga ik de kokosyoghurt combineren met muesli. Muesli, zul je denken?! Is dat niet één en al gluten en suiker? Ik heb bij Holland & Barrett een gluten- en lactosevrije muesli gevonden. Maar zoals je al raadt; daar zit ook weer suiker in 😦

Goed, ik maak hem op en gun mezelf dan even dat suiker gedeelte. Als ik gewend ben aan zowel gluten- als lactosevrij, dan laat ik het suiker ook staan. En dus zal ik het dan zelf moeten gaan maken.

De maandaglunch spreekt volgens mij voor zich.

ahi_434d50323833363134_3_lowres_jpgVoor het diner voor maandag ga ik voor het eerst gebruik maken van de glutenvrije lasagnebladen van de Albert Heijn (die overigens vanaf 1 mei in de aanbieding zijn: 30% korting!).
Al enkele jaren maken wij geen gebruik meer van de standaard verpakkingen lasagne (met saus), maar maken we het zelf. Een bamigroentenpakket, rundergehakt, passata, knoflook, italiaanse kruiden. Om het romiger te maken, deed ik er ook nog wel eens een flinke lepel Griekse Yoghurt door. Maar ja, dat mag ik niet meer. Dus daar moet ik wat anders op verzinnen. Ik ben benieuwd hoe het met deze lasagnebladen zal zijn!

Volgens mij spreekt dinsdag ook wel voor zich. Ik ga dan alleen voor het eerst de broccoli stomen in een stoommandje. Dan moet ik alleen nog even onderzoeken hoe lang dat gestoomd moet worden.

ahi_434d50313731393239_3_lowres_jpgWoensdagochtend begin ik met de glutenvrije crackers van de Albert Heijn. Deze zijn vanaf volgende week ook in de aanbieding 🙂 Ik heb ze vandaag al even geproefd met appelstroop. Best lekker!

Van de week zal ik deze combineren met de Albert Heijn hummus zongedroogde tomaatjes. Ik zal de crackers versieren met tomaatjes. Dat maakt het allemaal net wat aantrekkelijker.

De boekweitpannenkoeken maak ik altijd naar het recept van Pauline’s Keuken. Een heerlijke lunch! En als ik er teveel maak, vries ik ze in en kan ik ze later eens nemen als ontbijt. ’s Morgens heb ik daar toch minder tijd voor als ik naar het werk moet 😉

Aangezien ik vind dat we meer vis moeten gaan eten (meer gezondere vetten), heb ik woensdag gekozen voor een zalmmoot uit de oven gecombineerd met worteltjes. Tijn lust niet graag gekookte wortels. Dus hij krijgt ze altijd voor het avondeten te knabbelen als hij voor de televisie zit. Heeft hij toch zijn groenten binnen!

En zo zien mijn eerste drie dagen gluten- en lactosevrij er uit. Als ik er aan denk, zal ik ook foto’s van mijn eetmomenten maken.

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s