Twee dagen glutenvrij

Ja, twee dagen glutenvrij is gelukt. Maar lactosevrij is helaas mislukt. En waardoor? Heel stom; ik had de glutenvrije Double Cookies van de Albert Heijn gekocht. Maar ja… daar zit melk in!

ahi_434d50323833333236_1_lowres_jpg

Overigens; als je alleen glutenvrij eet, dan is dit echt wel een aanrader. Die populaire koekjes in glutenvrije variant… wie wilt dat nu niet?! Let wel op; het bevat ook (veel) suiker. Eén koekje bevat al bijna twee suikerklontjes (als je het berekent zoals ze dat bij de Sugarchallenge doen).

Maandagochtend kwam ik er achter, dat ik mijn dagmenu moest omgooien. Wat ik voor die dag had gepland, kwam niet helemaal uit. ’s Morgens vroeg als de mannen nog liggen te slapen een smoothie maken, nee… dan worden ze wakker. Dus heb ik de maandag en dinsdag omgeruild.

De broccoli met het stoommandje smaakte echt super. Volgende keer alleen even opletten op het laagje water. Nu stond de pan droog te koken en dacht ik op een gegeven moment: wat stinkt het hier?! En tevens kan ik het korter stomen. Nu was het 15 minuten. Dat is te lang 😉
De kipfilet heb ik gekruid met Jonnie Boer Curry Madras kruiden en dat was erg smakelijk.

Vandaag at ik tussen de middag bij mijn ouders. Ik had de witlofsalade mee. Deze was ook erg smaakvol.
Op de tafel bij mijn ouders staat een snoeppot met Engelse drop. Ik heb zelfs even gekeken of er gluten in zaten, en ja… dus helaas… die mocht ik niet snoepen.

Gelukkig had ik gisteren de healthy blauwe bessen muffins van Kelly gemaakt. En dat is op zich wel een goede voor een verantwoord tussendoortje. Als ik tussen de maaltijden in toch trek ergens in krijg, kan ik die nemen. Er ligt een voorraadje in de vriezer 🙂

De lasagne van de nieuwe glutenvrije bladen van de Albert Heijn was ook erg lekker. Manlief heeft zelfs twee keer opgeschept. Zoonlief kan lasagne überhaupt nog niet bekoren. Maar dan heeft hij pech, wij bepalen wat we eten en hij hoeveel. Als hij niets wilt, dan niet 😉

Al met al vielen deze twee dagen me reuze mee. Nu een menu bedenken voor de laatste dagen van deze week (donderdag en vrijdag). Donderdag eten zoonlief en ik samen. Dus ik denk dat ik dan glutenvrije pannenkoeken ga eten (met amandelmelk i.p.v. gewone melk). Benieuwd of hij dat proeft 😉 (ik hou wel een aantal gewone pannenkoeken achter de hand, hihi). En vrijdag eten we nasi. Met kruiden gekocht bij Puur Mieke.

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s