Nieuwe start

Op 1 mei was ik gestart met gluten- en lactosevrij eten. Nou ja, de eerste dag ging ik met dat laatste al de mist in. Maar een aantal dagen later kon ik het beiden niet meer volhouden.

Ik heb twee maanden nodig gehad om weer even te landen en me te beseffen dat deze stap echt heel belangrijk voor mij is. Dus sinds vandaag zijn we opnieuw begonnen!

En dat het vandaag niet de makkelijkste dag was, zal ik beschrijven.

Vanmorgen heb ik gewoon lekker een havermout ontbijtje gemaakt. Met Coconut Dream kokos- en rijstemelk. Een appeltje en wat kaneel. Op advies van de orthomoleculair arts heb ik er ook eiwitten in de vorm van Orangefit in gedaan. Het smaakte op de één of wel bijzonder zoet… Maar goed, de hele ochtend geen honger gehad en geen tussendoortjes nodig gehad.

IMG_0828Tijdens de lunch heb ik gekozen voor een omelet met zoete uit (ik had geen gewone in huis), rode paprika en een handje spinazie, gebakken in kokosolie. Verder had ik er qua kruiden nog kurkuma en zout op gehad. Ik zou eigenlijk verse kurkuma moeten kopen, maar dat heb ik nog niet gevonden. Ook deze was erg lekker en de hele middag geen honger gevoel (niet zo gek met zoveel eiwitten en vetten 😉 ).

Vanmiddag hadden we het partijtje van ons zoontje. We gingen naar een boerderij waar van alles en nog wat georganiseerd was voor de jarige job en zijn vriendjes en vriendinnetjes. Tot slot gingen we daar pannenkoeken eten. Van eigen koemelk en verse eieren. Maar helaas… dat ging voor mij niet op. Dus ik had vanmiddag maar even snel wat eenvoudigs gekocht; Genius glutenvrij meerzaden brood. Prima brood! Met roomboter belegd en de 100% nuts pindakaas van de AH. Iets te simpel (te weinig groenten enzo), maar helaas kon het niet anders.

Nu zitten we op de bank uit te puffen. Lekker met een kop groene thee. En ga ik bedenken hoe ik het morgen ga doen. Morgen moet ik met de trein naar Eindhoven (vanaf hier dus dik 2 uur) en kan ik niet echt een lekkere salade ofzo meenemen (zonder koeling). Dus ik denk dat het morgen als volgt gaat;

  • ontbijt; een groene smoothie met spinazie, aardbeien en cranberry’s. Daar zal ik weer de Coconut Dream melk doorheen doen, alsook chiazaad en havermout.Of… terwijl ik dit typ, ga ik voor het eerst van mijn leven overnight oats proberen?! Haha, het klinkt gek, maar misschien is het wel heel lekker? Ik lees dit recept (we hebben nog diepvries aardbeien in huis). Ik ga dat zo eens even klaar maken voor morgenochtend. Lekker snel klaar 👍
  • lunch; ik werk op een groot kantoor waar Vitam de catering doet, maar ik vrees dat ik nog onvoldoende zicht heb op wat er gluten- maar bovenal lactosevrij gemaakt wordt. Ik kan dat morgen eens navragen. Maar voor nu moet ik een alternatief verzinnen. Aangezien het Genius brood vers is, neem ik maar weer drie sneetjes brood mee. Qua beleg kan ik wel wat sla en een eitje kopen. Dat is een goed idee 🙂
  • avondeten; ik ben morgenavond laat thuis (pas tegen 19:15). Dus ik moet bij de Appie morgen even wat te knabbelen halen voor in de trein. Ik denk aan wortels. En als ik thuis kom ga ik voor mezelf boekweitpannenkoekjes maken. Joop en Tijn hebben dan allang gegeten. Prima plan, dus!

En zo gaat het de komende tijd dus. Plannen, nakijken, onderzoeken, boodschappen doen, juiste dingen in huis en reserve eten voor de “wat als-” situaties. Ik ben benieuwd!

Advertentie

Een gedachte over “Nieuwe start

  1. De dag zit er op! De overnight oats waren niet heel lekker. Volgende keer andere combi proberen.
    De lunch was goed te doen: spinazie met ei en tomaat bij m’n Genius glutenvrij meerzadenbrood.
    En toen ik om 19:15 thuis kwam heb ik nog even boekweitpannenkoeken gemaakt. Alleen heb ik het recept niet aangepast, en qua hoeveelheden dus teveel gebruikt (én opgegeten 🙈). Dat moet ik de volgende keer niet doen. Was echt teveel 😉 Voordeel is wel dat ik de hele avond geen honger meer heb gehad!
    De dag is verder prima gluten- en lactosevrij verlopen 👍

    Like

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s