Ik ben nogal een pindasaus-freak. Bij de nasi of de BBQ, ja, pindasaus is lekker. En dan vooral die van Wijko: wat mij betreft de lekkerste die er is 🙂
Maar doordat ik nu gluten- en lactosevrij eet, moet ik op zoek naar een nieuwe pindasaus. Of… zelf eentje maken. En dat heb ik vanavond gedaan. Met een nieuwe pindakaas die we vandaag bij de Albert Heijn gekocht hebben, die van Mister Kitchen’s.
Wil je weten hoe?
Zo op een boterham heb ik de pindakaas nog niet geproefd, maar voor de pindasaus heb ik het volgende gebruikt:
- 3 eetlepels pindakaas Honing-Chili
- 50 ml kokosmelk
- 100 ml water
- een flinke scheut glutenvrije ketjap manis
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- knoflookpoeder (omdat ik geen verse knoflook in huis had 😦 )
Dit alles heb ik in een steelpan bij elkaar gedaan en langzaamaan verwarmd.
Ik moet je zeggen, ik hou van pittig, maar dit was wel echt pittig… haha! Maar zeker voor herhaling vatbaar. Hoe maak jij je eigen (gluten- en lactosevrije pindasaus)? Nieuwe recepten zijn altijd welkom 😉