Alle tijd op zondagmorgen, dus heb ik wafels gemaakt. In de wafelijzer die ik van mijn papa en mama heb gekregen.
Ik maak ze niet vaak, maar het is ter afwisseling wel leuk om zo een ontbijtje te presenteren 🙂
(al kan ik nog wel wat leren qua presentatie op de foto 😀 )
Wat heb ik gebruikt?
- 150 gram glutenvrije havermout van de Albert Heijn
- 250 ml Coconut dream (maar je kunt natuurlijk elke vorm van plantaardige melk gebruiken)
- 2 eieren
- 2 eetlepels kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 geraspte appels (vandaag gewone golden delicious, maar het liefst gebruik ik Granny Smiths)
- kokosolie om de wafelijzer in te vetten
De havermout heb ik met mijn Chopper van KitchenAid tot meel gemalen. Vervolgens heb ik het in mijn Artisan keukenapparaat gedaan samen met de andere ingrediënten. Even goed mixen en dan met een lepel de mix in de wafelijzer scheppen. Laat de wafels met 5 minuutjes gaar worden.
Mijn wafelijzer is niet zo groot, dus ik haal 8 wafels uit deze hoeveelheid. We hebben er nu nog 2 over, die ga ik invriezen. Zelf had ik aan 2 wafels genoeg. Het vult best wel 😉
Je kunt dit natuurlijk nog aanvullen met vers fruit, maar dat hadden we niet in huis. We hebben er wel een beetje agavesiroop over heen gedaan.
Onze zondagochtend is dus goed gestart 👍
Pingback: Wafels variant 2 ;) | De hersenspinsels van Kris