Hou ik het nog vol?

Na ruim een maand gluten- en lactosevrij eten, was ik van het weekend even klaar met alles. Ik heb er geen zin meer in, ik weet niet hoe het op vakantie moet, heeft het wel effect, etc… etc… Bovendien kosten deze producten best wel wat meer dan gewone producten. En tja… heb ik dat er nog wel voor over?

Woensdag 6 september moet ik weer naar de orthomoleculair arts. Zij begeleidt mij tijdens dit traject en heeft mij gediagnosticeerd met een lekkende darm (leaky gut); de darmwand laat alle goede maar ook slechte bacteriën door en dat gaat zo de bloedbaan in. Hierdoor moet het afweersysteem continu vechten tegen deze slechte bacteriën.
Het is van belang dit weer terug in evenwicht te brengen. De orthomoleculair arts heeft aangegeven dat alle vitaminen, mineralen en probiotica (welke ik nu ook al ruim een maand slik) tijdelijk zijn. Op een gegeven moment is het de bedoeling dat ik zo’n goed voedingspatroon heb en mijn darmen weer hersteld zijn, dat dan mijn gezonde eten mijn pre- en probiotica zijn.
En met deze tips zou de lekkende darm te herstellen moeten zijn.

Maar is dat nu na een maand al herstellende? En wat als ik een uitglijder maak? Wat gebeurt er dan?

Normaal gaan wij tijdens de vakantie ergens lekker ontbijten. Bij de Intratuin, de Hema of de IKEA. Maar nu kan dat niet. Want gluten en lactose mag ik niet. Lekker even snel ergens uit eten doe je ook niet zo maar, dit moet je van te voren goed uitzoeken.
Ik zie er dus best tegen op. En daarom riep ik van het weekend; ik stop er mee! Ik ga weer gewoon eten…

En dan zegt de buurvrouw opeens; goh, je huid wordt wat rustiger. En ben je ook nog afgevallen?

Ja, mijn huid wordt inderdaad rustiger en ja, ik ben 5 kilo kwijt. Zullen we dan toch maar doorgaan?

 

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s