Gluten- en lactosevrij op vakantie

Sinds begin juli ben ik op advies van een orthomoleculair arts gluten- en lactosevrij gaan eten. Thuis en op het werk lukt het me goed om dit vol te houden. Ook al is glutenvrij makkelijker dan lactosevrij. Maar wellicht kan ik dat zo zeggen, omdat ik niet allergisch ben voor gluten en lactose, maar overgevoelig. Daardoor word ik niet direct heel ziek als ik wel iets binnen krijg. Toch heb ik in de vakantie gemerkt, dat iets van lactose binnen krijgen een ongunstig effect op mijn darmen had.

Gelukkig gingen we in deze vakantie naar Limburg (lekker makkelijk, in eigen land, eigen supermarkt om de hoek, bekende producten) maar ook een week naar Disneyland Parijs. Daar zag ik erg tegen op… hoe ga ik dat dáár doen?!

De eerste week in Limburg was goed vol te houden. Ik had mijn Nutribullet mee en kon dus smoothies maken. Heel fijn. In de zomer houden we van een frisse maaltijdsalade, maar een lekkere curry smaakt ons ook goed. Dat konden we gewoon blijven eten.
Voorgaande jaren gingen we vaak ergens ontbijten; bij de Intratuin, de IKEA of Bakkerij Bart. Maar ja, dat is met deze twee beperkende voedingsstoffen is het niet te doen. Dus de mannen hebben thuis gewoon lekkere pistoletjes gegeten en ik heb van Schär meergranenbroodjes gegeten.

Toen we naar Frankrijk gingen had ik glutenvrij brood meegenomen. Alsmede glutenvrije tussendoortjes. Altijd handig!

Op de website van Disney had ik al informatie gevonden over de allergenen menu’s. Maar dan moet je maar afwachten of en hoe het smaakt.

’s Morgens vroeg waren we al aanwezig in Disney. Ik had mijn glutenvrij brood mee en de mannen namen croissantjes. Prima start van de dag. Tussen de middag nam ik dan ook maar mijn glutenvrij brood. Eén keertje hadden we wat gehaald bij Market House Daily; een Natama pasta gerecht met groente. Moest opgewarmd worden en dat duurde even, was eerst niet goed warm waardoor de pasta ook niet gaar was. Dus terug en opnieuw opgewarmd. Toen was het beter, maar wel erg flauw. Dus nee, niet voor herhaling vatbaar.
Voor de avond hebben onder andere gegeten bij Restaurant Agrabah Café en dat was een goede keuze! Geen Natama-gerechten, maar gewoon een buffet restaurant waar bij elk gerecht was aangegeven welke allergenen er in zaten. Ik heb daar heerlijk gegeten.

Maar bovenal hebben we gewoon lekker gegeten in het appartement 🙂 Hahaha! Boodschappen gedaan bij de Carrefour en de Intermarche. We hebben curry’s gegeten (met kokosmelk) en ook een maaltijdsalade (want ik had boekweitpasta meegenomen!).
Uiteindelijk heb ik bij de Biocoop in Montévrain een super lekker gluten- en lactosevrij brood gevonden. Gemaakt op basis van mais en rijst. Zalig!

Le Pain des Fleurs cacao
Ook hadden ze daar een chocolade-variant van Pain des Fleurs.
Erg lekker, zeker met een gluten- en lactosevrije hazelnootpasta 😉 Ook gevonden in deze biologische winkel. Ja, dat is een winkel om te onthouden. Erg fijn!
En ondanks dat de gehele Disney week in het teken stond van eten (hoe ga ik het vandaag doen, in de ochtend, middag en avond). En dat frustreerde me. Bovenmatig.
Uiteindelijk ben ik echter wel blij dat het me gelukt is. Volhouden in de vakantie 👍

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s