Rozijnenbrood

Als je gluten- en lactosevrij moet eten, dan is het moeilijk een lekker brood te vinden. In de standaard broden zitten uiteraard gluten 😉 En niet elke supermarkt verkoopt verse glutenvrije broden. Tuurlijk zijn de voorverpakte Schär broodjes lekker 🙂 Maar het nieuwe en verse AH Vrij van Gluten brood valt mij iets wat tegen. Dus ben ik zelf gaan bakken. Wil je weten hoe ik dat heb gedaan?

Gelukkig hebben we een broodbakmachine. Erg makkelijk! Ik heb de AH Vrij van Gluten broodmix wit gebruikt. Vervolgens heb ik 100 gram rozijnen gepakt, 350 milliliter water, één ei, 30 gram (gesmolten) boter en 7 gram gist. Ik had ergens gelezen dat ik het gist niet in aanraking mocht laten komen met… (en nu ben ik het alweer vergeten ;)), dus ik heb het als volgt in de broodbakmachine gedaan: eerst het water, toen de rozijnen, het ei en de boter, vervolgens de mix en dan een kuiltje in het broodmix voor de gist.

De eerste keer dat ik het rozijnenbrood ging bakken, had ik het programma genomen wat 1 uur en 50 minuten duurde. Dit ging goed. Toen ik het van de week probeerde, leek het programma na het rijzen te stoppen. Dus ik moet dat de volgende keer even goed in de gaten houden.

Desalniettemin was het resultaat een heerlijk vers en knapperig rozijnenbrood. Lekker met roomboter. Het smaakte prima! Bewaren in de vriezer en dan vervolgens weer ontdooien of opwarmen in de oven. Ja, dit zijn de lekkere gluten- en lactosevrije broden. Zo ga ik meer variëren 😀

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s