Zwemmen!

Sinds vorige week heb ik dan toch echt de stap (oh nee, duik :)) gewaagd; in het zwembad.

Onder begeleiding van de zweminstructeur en tevens ook gesprekken met een individuele voeding- en vitaliteitscoach ga ik tijdens een 12 wekelijks programma werken aan een gezondere ik. Het programma heet Swimming Obese en is te volgen in De Hoornse Vaart in Alkmaar. Mijn doel is niet alleen gewicht verliezen, maar ook een betere huid, meer energie en minder stemmingswisselingen.

De resultaten van het programma blijken uit het verleden 1-1,5 kg per week te bedragen. Als dat eens zou gaan lukken…

We kunnen op verschillende momenten mee doen met zwemlessen: conditietraining, aquafit en aquajoggen. Deze lessen zijn op 8 verschillende momenten in de week (’s morgens en ’s avonds, door de weeks en in het weekend) en het is de bedoeling dat je minimaal aan 3 lessen per week mee doet. Het liefst vier lessen en zo mogelijk nog meer.

Maandag 7 september was de eerste les; een conditietraining in het 25 meter bad. Vanwege de start was iedereen aanwezig. Dat was wel een beetje druk… Over de lange kant van het zwembad had iedereen een meter ruimte. We zwommen dus over de korte kant heen en weer. Langzaam, snel, sneller, snelst. Schoolslag, rugslag, borstcrawl. Het was een uitdaging!
Maar het voelde wel héél goed.

De tweede keer was op donderdagavond om 21:00. Aan dat tijdstip moet ik nog erg wennen. Wat laat… Voor een ochtendmens als ik is dat eigenlijk te laat. Maar ja, ik had geen eerdere mogelijkheid. Ook deze les stond in het kader van een conditietraining, alleen dan in het 50 meter bad. Ik was al trots dat ik in twee minuten 50 meter kon zwemmen 😀
Na een uur zwemmen was ik om 22:30 thuis en sliep ik pas om 00:30. Daarom moet ik dus wennen aan dit late tijdstip.

Op zaterdag heb ik voor de derde keer gezwommen. Dit was aquajoggen. Een lesje van een half uur, zo voorbij, maar wel erg leuk. Je moet een aquabelt om doen, niet te los en dan ga je in het diepe water net doen alsof je aan het hardlopen bent. Je traint je beenspieren en je buikspieren doordat je ook andere oefeningen doet (denk aan roeien zoals je ook op de sportschool doet). Ik was iets te enthousiast toen we een kikker-sprong in het water moesten doen, dus ik voel nu nog steeds mijn lies…

Helaas was ik de eerste dagen van deze week niet in de gelegenheid om te zwemmen en dus was ik vanmorgen weer voor het eerst gaan zwemmen. In het 25 meter bad een conditietraining. Vier baantjes rustig zwemmen, vier baantjes steeds iets sneller zwemmen, twee baantjes uitzwemmen, twee baantjes schoolslag met langer uitdrijven en je hoofd onder water, twee baantjes uitzwemmen, een baantje binnen 45 seconden (gelukt, zelfs binnen 40 seconden!) en nog eens binnen 45 seconden. Toen weer twee baantjes uitzwemmen en wederom sneller zwemmen. Het was een uitdaging, maar na drie kwartier was ik wel voldaan. Het voelt echt goed!

Ik geloof echt dat zwemmen wel bij mij past 🙂 Toch heb ik wel een zwembril besteld, want met mijn hoofd onder het water vind ik niet fijn. Hopelijk gaat dat mij helpen.

Mijn volgende zwemmoment is weer voor morgenavond gepland. Toch nog eens ’s avonds proberen te zwemmen. En dan wil ik ook vrijdagochtend en zaterdagmiddag zwemmen. Het is een hele planning, maar het gaat me lukken!

Advertentie

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s