Vandaag werk ik thuis. En dan kan ik lekker mijn eigen lunchsalade maken. Dit keer een witlofsalade.
Voor één portie salade heb ik het volgende gebruikt:
- 135 gram witlof
- 1 gekookt ei
- 20 gram walnoten
- een halve Granny Smith
- 50 gram gerookte kipfilet
- 10 ml olijfolie
- peper en zout
De smaken bitter (van de witlof), zuur (van de appel) en zout door elkaar is wel even wennen, maar zeker lekker en voedzaam. Het is daarnaast gluten- en lactosevrij.
Als je een koelkast op je werk hebt, of je hebt een koeltas, dan kun je de ingrediënten ook los meenemen. Als je dan gaat lunchen, doe je het bij elkaar.
Zo kan ik er weer even tegen aan!
Ik herinner me nog goed dat ik deze salade op dinsdag 2 mei heb gegeten. Twee dagen voordat mijn moeder is overleden. Ik was die dag bij hen en we gingen aan tafel lunchen. Mijn ouders hadden brood en ik was net met mijn tweede dag gluten- en lactosevrij eten bezig. Mijn moeder vond het er erg lekker uit zien en wilde dat ook wel eens eten… Helaas is dat er niet meer van gekomen 😦
LikeLike